Vždy ve Vašem zájmu.

Přihlášení na extranet pro klienty naší společnosti.

Přihlášení klienta
nebo zavřít

Proč je správné mít nezávislého pojišťovacího makléře

Proč spolupracovat v nezávislým pojišťovacím makléřem?/Proč využít služeb pojišťovacího makléře?

Využití externích odborníků v oblasti práva či daňového poradenství je v České republice již zcela běžnou praxí. Firmy takto získávají jistotu a garanci profesionálně provedené práce v oblastech, které vyžadují odbornost. Uspořený čas a energii tak mohou věnovat rozvoji svého vlastního podnikání.

Ze stejného důvodu je dobré i oblast řízení pojistných rizik svěřit expertům, kteří oboru rozumí a za svou činnost plně zodpovídají. Odborné znalosti pojišťovacího makléře jsou ze zákona přísně prověřovány, jejich evidenci vede Česká národní banka. Přitom je v naprosté většině případů práce makléře honorována prostřednictvím provize od pojišťoven, takže za tuto službu firmám ani nevzniká žádný náklad.

Zkušený a profesionální makléř dokáže analyzovat, jaká rizika firmám z jejich činnosti vyplývají, jak je nejlépe řešit a jaké pojistitele pro pojistné krytí oslovit. Vyhodnotí, zda nabídky pojistitelů odpovídají požadavkům klienta, dokáže porovnat celý rozsah nabídnutého krytí – nikoliv pouze výslednou cenu pojištění. Je tedy zřejmé, že takto komplexní přístup k řešení rizik není možné očekávat od vlastního zaměstnance, který dostane ve firmě pojištění na starost. Či od zaměstnance pojišťovny, který nabídne možná to nejlepší – ale z limitovaného výběru vlastní pojišťovny, nikoliv z celého pojistného trhu.

Je dobré si uvědomit, že cenu pojištění určují pojistitelé, nikoliv makléř. Oslovení více makléřů s jednou poptávkou tedy nepovede k úspoře na pojistném - naopak takový přístup vnese do celého procesu zmatek a málokdy přinese nějaké ovoce. Mnohem efektivnější je věnovat čas výběru jednoho důvěryhodného partnera, který za Vás bude na pojišťovacím trhu jednat, a se kterým bude spolupráce fungovat dlouhodobě.

A jak makléře vybrat? Najděte si čas, vytipujte si několik makléřů, promluvte si s nimi a setkejte se osobně – přeci i osobní sympatie jsou pro úspěšné partnerství důležité. Ověřte si reference, zjistěte, co Vám makléř dokáže nabídnout. Pak už si jen vyberete toho pravého a další stavební kámen úspěšného podnikání je položen.

Podrobnější tipy na výběr makléře naleznete také na stránkách Asociace českých pojišťovacích makléřů – www.acpm.cz

 

Za International Insurance Brokers s.r.o.

Patrik Novák

Sloužíme Vám s radostí!

www.iib.cz

Jsme členem RENOMIA NETWORK

  • Největší pojišťovací makléř ve střední a východní Evropě
  • Mezinárodní tým zkušených odborníků
  • Nejvýhodnější ceny a podmínky

Kde působíme

Kontakt

International Insurance Brokers s.r.o.

Sídlo:
Havlíčkova 13, 110 00 Praha 1

IČ: 26474603

info@iib.cz
+420 222 515 510